Jelenlegi hely

Mákos máglyarakás

Mákos máglyarakás
Ha elmúlik Karácsony...
Hozzávalók: 

1 rúd mákos bejgli (fél kg), nálam GM

6 db tojás

fél l tej

3 dkg vaj

fél kg alma (tisztítva)

6 ek baracklekvár

Elkészítés: 

A bejglit szeletekre vágjuk, és vajazott tepsibe rakosgatjuk.  A tejet homogénre keverjük a tojássárgájával és ezt ráöntjük a szeletelt bejglire. Az almát megpucoljuk, vékonyra felszeljük, és a bejglis rétegre helyezzük. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb 20-25 percig sütjük. Eközben a tojások habját keményre verjük, majd hozzáadjuk a baracklekvárt is. Az almás réteg tetejére simítjuk, és visszatoljuk a sütőbe. Még kb 10 percig sütjük. Kockára szelve tálaljuk. Tartalmasabb leves után kitűnő főétel.

Kategória: