Jelenlegi hely

Francia saláta

Francia saláta
Akár Húsvétra is elkészíthető, de hidegtálak eleme is lehet, előételnek is tökéletes, de vacsorára is szervirozható.
Hozzávalók: 

20 dkg zöldborsó (mirelit)

20 dkg sárgarépa

35 dkg burgonya

1-2 db alma

1 db citrom leve

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

6 ek majonéz

3 ek tejföl

2.5 dl zöldség alaplé (a töldségek főzőleve)

20 g zselatin (nem tortazselé)

5 db főtt tojás

Elkészítés: 

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.

Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.

A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. Befedjük a saláta másik felével, és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta.

Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.

Tejmentesen, paleo módra így készül a tartármártás

Kategória: 
Kategória_2: