Jelenlegi hely

Frankfurti leves újraértelmezve

Frankfurti leves újraértelmezve
Családom nem rajong a Frankfurti levesért, pedig a kelkáposztát szeretik... Így szinte minden ugyanúgy benne van, csak összeturmixoltam. Így "többször szedős" leves lett!
Hozzávalók: 

1 kisebb fej kelkáposzta

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 nagyobb burgonya (paleoban édesburgonya)

majoránna

bors

fokhagyma

petrezselyemzöld

kókuszzsír

A tetejére: 1 pár virsli (pl Pick, Kométa)

 

Elkészítés: 

A finomra vágott vöröshagymát a kókuszzsír felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk, beletesszük a megmosott, felszelt kelkáposztát is. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel  Felengedjük vízzel. Puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges utána ízesítünk. A virslit kevés kókuszzsíron átforgatjuk, hurkapálcikára tűzzük, és a képen látható módon tálaljuk.

Ez amolyan mindenmentes leves: nem tartalmaz glutént, cukrot, szóját, tejet, tojást.

Kategória: 
Kategória_2: