Jelenlegi hely

Káposztás-kolbászos lecsó

Káposztás-kolbászos lecsó
Nem rajongtam sohasem a lecsóért, de a káposzta-paradicsom-paprika kombó a kedvencem. Ma már télen is hozzá lehet jutni a friss, paradicsomhoz, paprikához, de konzerv lecsóból is készülhet, káposzta hozzáadásával, így az elkészítési idő is lerövidíthető.
Hozzávalók: 

4 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 db paprika

4 db paradicsom

10 dkg füstölt szalonna

fél fej káposzta

1 szál füstölt  GM kolbász (elmaradhat)

pirospaprika

Elkészítés: 

A szalonnát enyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát,  üvegesre pároljuk. Ezután hozzadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit előzőleg kis kockákra vágtunk. A paradicsommal együtt sózzuk  ízlés szerint, és hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát. Ezután kb. negyed óráig pároljuk. Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő.Legvégül a kolbász karikákat is hozzáadjuk és pár perc alatt összefőzzük.  Rizzsel tálaltam.

Kategória: