Jelenlegi hely

Madártej tekercs

Madártej tekercs
2016-ban Mindmegette karácsonyi receptversenyén díjazott volt.
Hozzávalók: 

A piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek rizsliszt
Sütőpor NEM KELL hozzá
Töltelékhez
4 db tojás
2 cs tejszín ízű GM  pudingpor (pl Mester)
fél vanília rúd
5 dl tej
10 g zselatin
3-4 ek porcukor
Tetejére:
porcukor

Elkészítés: 

Megfőzzük a vaníliás krémet. Ehhez felforralunk 4 dl tejet a felhasított, kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával. Habot verünk a fehérjékből.
A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint, és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is. Langyosra hűtjük.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel, és feltekerjük.Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra. Enyhén porcukrozva kínáljuk.

Kategória: