Jelenlegi hely

Narancsos sárgarépa dzsem

Narancsos sárgarépa dzsem
Bár nem az a klasszikus lekvárfőző évszak van, de sárgarépához ilyenkor isolcsón hozzá lehet jutni. Farsangi fánkhoz is kitűnő!
Hozzávalók: 

1 kg sárgarépa
50 dkg kristálycukor
2 db citrom
1 rúd vanília
1 fiola  narancsaroma

Elkészítés: 

A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, fél cm vastag karikákra vágjuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, botmixerrel pürésítjük. Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk,  majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk.  Ezután belekeverjük a narancsaromát, és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük. Rögtön lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk.

Kategória: