Jelenlegi hely

Gesztenyés alagút - paleo

Gesztenyés alagút - paleo
Paleos szárnypróbálgatás 2 - brutál finom sütike
Hozzávalók: 

A piskótához:

6 db tojás

6 dkg eritrit

4 dkg gesztenyeliszt

2 dkg kókuszliszt

A krémhez:

37,5 dkg gesztenye massza (natúr)

6 dkg eritrit

2 dkg olvasztott kókuszzsír

1 ek kókusztejszín

A mázhoz:10 dkg  steviával édesített GM étcsoki

1 ek szőlőmag olaj

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, a kétféle lisztet. Sütőpapaírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsímitjuk és előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.

Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk és a piskótával kibéleljük, úgy, hogy egy téglányi piskóta a legvégén a krémre is maradjon.

A krémhez valókat simára keverjük, és a tésztával kibélelt formába öntjük.. Rátesszük a piskóta talpat és alaposan lehűtjük. (Nálam 1 éjszaka volt). Kiborítjuk a formából és vízgőz felett olvasztott csokival, - amihez egy evőkanál szőlőmagolajat kevertünk -, bevonjuk. Miután  a csoki megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük is.

Kategória: 
Kategória_2: