Jelenlegi hely

Abált szalonna

Abált szalonna
A lisztérzékeny mit ehet reggelire-vacsorára? A bolti felvágottak, szalonnák, kolbászfélék, sajnos nem ritkán tartalmaznak, vagy tartalmazhatnak glutént... Érdemes az abált szalonnát is otthon elkészíteni, nem csak finomabb, de garantáltan mentes is lesz.
Hozzávalók: 

50 dkg hasalja szalonna

1 fej fokhagyma

pirospaprika

babérlevél

egész bors

Elkészítés: 

A szalonnát egy megfelelő nagyságú lábasban épp csak annyi vízben elkezdjük főzni (lassú tűzön=abálni) sóval , babérlevéllel, egész borssal ízesített vízben, amennyi ellepi. A főzési idő a szalonna nagyságától függ, hústűvel könnyel ellenőrizhetjük, h megfőtt-e? Ha kész a vízből kiemeljük, sózzuk, fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagymával ízesítjük, és pirospaprikával megszórjuk. Alaposan lehűtve, paradicsommal, paprikával kínáljuk!

Kategória: