Jelenlegi hely

Birsalmaleves

Birsalmaleves
Sok birsalmánk termett, a birsalmalekvár mellett ez készült még belőle.
Hozzávalók: 
  • 4  db birsalma
  • fél citrom leve és héja
  • 2 dl Cocomas - kókusztejszín
  • eritrit (cukor)
  • csillagánizs
  • szegfűszeg
Elkészítés: 

A birsalmákat megmostam, meghámoztam. Felkockáztam, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, enyhén megsóztam, hozzáadtam a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltettem főni. Amikor már megpuhult, hozzáadtam a tejszínt, még hagytam, amíg még egyszer felforrt, citromlével, eritrittel, ízlés szerint édesítettem. Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve.

Kategória: 
Kategória_2: