Jelenlegi hely

Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj
Hidegtálon is megállja a helyét!
Hozzávalók: 

1,2 kg sertés karaj

bors

Füstölt kolbász 1 szál

kevés zsír

Köret:

1 kg parázsburgonya

grill zöldség fűszerkeverék

Elkészítés: 

A karajt hegyes késsel átszúrjuk, majd a kolbászt enyhén megkenjük zsírral, és óvatosan a húsba csúsztatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, és zsírozott tepsibe helyezzük. A burgonyát alaposan megmossuk, felkarikázzuk, fűszerezzük, és a hús köré halmozzuk. A tepsit lefedjük, és előmelegített 160 fokos sütőben, kb 1,5 óra alatt készre sütjük. Közben egyszer a húst megfordítjuk, illetve a krumplit megforgatjuk.

Ha elkészült a húst vékony szeletekre vágjuk és a fűszeres burgonyával tálaljuk. Salátát ne felejtsünk kínálni mellé.

Kategória: