Jelenlegi hely

Szaloncukor 2 (mazsolás)

Szaloncukor (mazsolás)
Hozzávalók: 

20 dkg mazsola
20 dkg darált dió
1-2 ek rum/aroma/befőttlé stb
10 dkg  steviával édesített étcsokoládé
1 ek szőlőmagolaj

Elkészítés: 

A mazsolát a rumban megáztatjuk, majd a robotgép késes aprítójában pépesre daráljuk, ha maradt rajta rum, azzal együtt. A diót is nagyon finomra daráljuk. Végül a darált mazsolát, a darált dióval összedolgozzuk, szaloncukrokat formálunk belőlük, és pár órára a hűtőbe tsszük. Végül vízgőz felett 1 ek olajjal megolvasztjuk, belemártogatjuk a szaloncukrokat és rácsra rakosgatjuk. Másnap akár csomagolhatjuk is. Gasztro ajándéknak is kiváló.

Kategória: