Jelenlegi hely

Citrom krémtorta

Citrom krémtorta
A torta rendelésre készült.
Hozzávalók: 
  • 6 darab tojás
  • 6 ek rizsliszt
  • 6 ek eritrit
  • 5 dl tejszín (Hulala)
  • 1 db citrom
  • 4 lap zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a tetejére:
  • 5 dl tejszín (Hulala)
  • citrom
Elkészítés: 

A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is. A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a cukorral együtt lábosba tesszük, és kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint, és hűvös helyre állítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habhoz keverjük.
A piskótát betöltjük a citromkrémmel, majd hűvös helyre állítjuk.
Végül felverjük a tejszínt, és a torta tetejét, oldalát megkenjük vele, illetve ízlés szerint díszítjük.

Kategória: