Jelenlegi hely

Zöldséges zabpehelyfasírt

Zöldséges zabpehelyfasírt
Jófalat receptversenyen második helyezést ért el. Ez az a fajta étel, ami mindig más-más zöldségekből készül, évszaktól függően, vagy egyszerűen csak attól, hogy mi van a fagyasztóban. Sütőtökkel is finom!
Hozzávalók: 

50 dkg vegyes friss zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, karalábé, zöldpaprika stb)
10 dkg sonka, vagy felvágott, de el is maradhat
2 ek GM zabpehely
4 db tojás
10-15 dkg rizsliszt
bors

2 dl tej/rizstej
A sütéshez: pálmaolaj

Elkészítés: 

A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá.
A sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát a zöldségeket, a zabpelyhet, sóval borssal ízesítsük.
Óvatosan keverjük hozzá a habot is.
Az elkészült masszából evőkanál segítségével, kis fasírtokat szaggatunk a forró zsiradékba. Aranybarnára süssük! Konyhai törlőpapírra szedjük, h a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Tálalhatjuk salátával, rizzsel, de főzelék feltétje is lehet!

Kategória_2: