Jelenlegi hely

Kókuszos kölesfelfújt

Kókuszos kölesfelfújt
Hozzávalók: 

25 dkg köles

10 dkg kókuszreszelék

1 liter tej/rizstej

6 db tojás

5 ek eritrit

vaníliakivonat

1 csipet só

1 db citrom reszelt héja

mazsola

A tetejére:

meggylekvár (cukor nélküli)

Elkészítés: 

A  kölest alaposan átválogatjuk, és átmossuk, majd felöntjük tejjel és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliakivonatot, a megmosott és szárazra törölt citrom reszelt héját és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük, majd a tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített, 150°C-os sütőben kb. 1 órán át sütjük. Végül gyümölcslekvárral kínáljuk.