Jelenlegi hely

Kókuszos kölesfelfújt

Kókuszos kölesfelfújt
Hozzávalók: 

A felfújthoz:
25 dkg köles
10 dkg kókuszreszelék
1 liter tej/rizstej
6 db tojás
5 ek eritrit
vaníliakivonat
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
mazsola
A tetejére:
meggylekvár (cukor nélküli)

Elkészítés: 

A  kölest alaposan átválogatjuk, és átmossuk, majd felöntjük tejjel és mérsékelt lángon,csipet só hozzáadásával  fedő alatt megfőzzük. A tojások sárgáit habosra keverjük az eritrittel  amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliakivonatot, a megmosott és szárazra törölt citrom reszelt héját és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük, majd a tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített, 160°C-os sütőben kb. 1 órán át sütjük. Végül gyümölcslekvárral kínáljuk.

Kategória_2: