Jelenlegi hely

Epres köles gombóc

Epres köles gombóc
Küld el a recepted magazinban megjelent.
Hozzávalók: 

25 dkg köles

25 dkg kukoricadara

5 dkg eritrit

fél citrom reszelt héja

1 csipet adalékmentes só

4 ek kókuszreszelék

20 szem (apró) eper

A forgatáshoz: kókuszreszelék

Elkészítés: 

A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben, külön-külön megfőzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Gombócokat formálunk belőlük, és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk, tálaljuk. Kínálhatunk hozzá tejfölt és nyírfaporporcukrot.
Tej-, tojás-, szója-, glutén-, cukormentes.

Kategória_2: