Jelenlegi hely

Epres köles gombóc

Epres köles gombóc
Küld el a recepted magazinban megjelent.
Hozzávalók: 
  • 25 dkg köles
  • 25 dkg kukoricadara
  • 5 dkg eritrit
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet adalékmentes só
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 20 szem (apró) eper
  • A forgatáshoz: kókuszreszelék
Elkészítés: 

A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben, külön-külön megfőzzük. Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Gombócokat formálunk belőlük, és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk, tálaljuk. Kínálhatunk hozzá tejfölt és nyírfaporporcukrot.
Tej-, tojás-, szója-, glutén-, cukormentes.

Kategória_2: