Jelenlegi hely

Gundel palacsinta

Gundel palacsinta
Tartalmasabb leves után könnyű főétel. Kb 10 db lett ebből a mennyiségből.
Hozzávalók: 

2 db tojás
20 dkg rizsliszt
4 ek tápióka keményítő
csipet só
4 tk cukor/eritrit
4 dl tej/rizstej
4 dl szódavíz

A töltelékhez:
15 dkg darált dió
2 ek eritrit
1 dl kókusztejszín
2 ek rum
fahéj

A tetejére:
4 ek kakaópor
4 ek eritrit
víz

Elkészítés: 

Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, szódavízzel (buborékos ásványvízzel), palacsinta sűrűségűre készítjük. Nem biztos, hogy az összes víz kelleni fog!
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. Ízlésünknek megfelelően tehetünk bele több édesítőt, fahéjat vagy rumot.
A kisült palacsintákat ezzel a krémml töltjük meg.
Tetejére csokiöntet kerül, amihez egy kis lábasban a cukrot, a kakaóport kevés vízzel összefőzünk.
Ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.