Jelenlegi hely

Spenótos hercegnő burgonya

Spenótos hercegnő burgonya
Szeretjük a rizst, a krumplit, kölest, de egy idő után már mind unalmas. Ez egyszerű, ugyanakkor nagyon finom köret. Minimálisan több az elkészítési ideje, mint egy krumplipürének!
Hozzávalók: 

1 kg burgonya
2 tk só
5 dkg vaj
1 kg friss spenót
reszelt szerecsendió
2 tojássárgája

Elkészítés: 

A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, burgonyanyomóval áttöröm. Hozzáadom a sós vízben megfőzött, alaposan lecsepegtetett spenótot, a 2 tojássárgáját, a vajat és alaposan összekeverem. A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltöm, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomok belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm 10-15 perc alatt. Frissen, melegen tálalom sültek, párolt húsok, de halak köreteként is kiváló.

Kategória: 
Kategória_2: