Jelenlegi hely

Ribizlis hajdina puding

Ribizlis hajdina puding
Hozzávalók: 

½ bögre hajdina
½ bögre darált mandula
1 bögre rizstej
2 bögre víz
1 nagy marék mazsola
¼ tk őrölt kardamom
½ tk őrölt fahéj
csipet só
fél citrom leve
1-2 ek eritrit
A tetejére: ribizli
zselatin/agar-agar

Elkészítés: 

Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat majd beledobjuk a mazsolát. Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a darált mandulát is, közben kézi habverővel kevergetjük Megsózzuk, belefacsarjuk fél citrom levét. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatínnal átfényezzük. Alaposan lehűtve figyasztjuk.
A lányomnak nem sikerült eddig megbarátkoznia a hajdinával, ez viszont határozottan ízlett neki is!

Kategória_2: