Jelenlegi hely

Császármorzsa újraértelmezve

Császármorzsa újraértelmezve
Sokan sokféleképp készítjük, én egy diétásabb megoldást választottam.
Hozzávalók: 

125 g hántolt köles

25 dkg rizsliszt

15 dkg eritrit

2 citrom reszelt héja

6 db tojás

15 dkg vaj

kb 3-4 dl tej

Tálaláshoz: házi barack lekvár

Elkészítés: 

A kölest dupla mennyiségű vízben  főzzük meg. Hagyjuk kihűlni, majd ha szükséges, kezünkkel morzsoljuk szét.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá. A kölest keverjük össze a liszttel, a tojások sárgájával, a eritrittell, tejjell , citromhéjjal. Végül óvatos mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojáshabot is.

Egy serpenyőben olvasszunk fel  vajat közepes hőfokon. Öntsük bele a masszát, és hagyjuk 1-2 percet magába sülni, amíg a massza egésze át nem veszi a sütési hőfokot. Kevergetve szárítsuk a megfelelő állagúra.Házi baracklekvárral tálaltam!

Kategória_2: