Jelenlegi hely

Zöld pestós tészta

Zöld pestós tészta
Gyors főétel, akár vacsorára is készülhet.
Hozzávalók: 

20 dkg GM tészta

3 ek vaj/margarin

4 ek zöld pestó

3 ek rizsliszt

3 dl tej/növényi tej

3 ek parmezán

A tepsi kikenéséhez: kókuszzsír

 

Elkészítés: 

A tésztát sós vízben - al dente (fogkeményre) - főzzük. 

Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig kavargatjuk, világosra pirítjuk.
Kisebb lángra vesszük alatta, kevergetés közben hozzáadagoljuk a tejet és addig melegítjük, amíg besűrűsödik a szósz. Sózzuk, borsozzuk (vagyis basamell mártást készítünk).
A szószhoz adjuk a pestót, összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is elkeverjük.
Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Kategória: 
Kategória_2: