Jelenlegi hely

Sztrapacska - liszt nélkül

Sztrapacska - liszt nélkül
Remélem, hogy a Felvidéken megbocsájtják nekem, ezt a "bűnt", hogy liszt nélkül készítettem el a sztrapacskát.
Hozzávalók: 

2 bögre köles

6 bögre víz

2 ek zsír

25 dkg juhtúró

1 kk só

2 dl tejföl/rizstejszín

1 pár virsli

Elkészítés: 

A 6 bögre vizet 2 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással 25 perc alatt megfőzzük.  Hagyjuk teljesen kihűlni a köleskását. Egy jénai tálat kikenjük a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele. Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából galuskákat szaggatunk rá. Tetejét tejföllel megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk.

Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább túrbozható.

Kategória: 
Kategória_2: