Jelenlegi hely

Zeller krémleves

Zeller krémleves
Hozzávalók: 
  • 1 db zellergumó
  • 1 szál sárgarépa
  • kókuszzsír/vaj
  • 3 szál újhagyma/1 fej vöröshagyma
  • kevés friss zellerzöld
  • 1 l csontleves
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl kókusztejszín
Elkészítés: 

A zellert és a répát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.  Karikára vágjuk az újhagymát, majd a vajon enyhén megdinszteljük. Hozzáadjuk a répát és a zellert is, és sózzuk. Hozzáadunk annyi alaplevet, hogy éppen ellepje, és fedő alatt addig főzzük, míg a zeller, és a répa megpuhul. Botmixerrel pürésítsük, vagy turmixoljuk össze.

Ha szükséges felöntjük a maradék alaplével, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, borsot őrlünk rá, és felfőzzük a tejszínnel.
Pírított GM kenyér kockát kínálhatunk hozzá!

Kategória: