Jelenlegi hely

Réteges zabpehely puding

Réteges zabpehely puding
A zab lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, így akár IR diétába is beilleszthető. Véleményem szerint sokkal finomabb, kukicakeményatős társainál! Bármilyen más gyümölccsel is készíthető!
Hozzávalók: 
  • 30 dkg GM zabpehely
  • 1 liter tej/rizstej
  • 15 dkg eritrit
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek kakaópor
  • Eperzselé
  • 40 dkg eper
  • 2 ek eritrit
  • 1 mk fahéj
  • 1 dl víz
  • 1 ek kukoricakeményítő
Elkészítés: 

Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy, mintha tejbegrízt főznénk. Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről és osszuk ketté a masszát: egyik felét citromhéjjal ízesítsük, a másikba keverjük bele a kakaóport. Merjük poharakba vagy tálkákba úgy, hogy alulra kerüljön egy réteg kakaós "puding", erre mehet a citromhéjjal ízesített "puding", végül készítsük el az eperzselét. A megtisztított epret vágjuk félbe, negyedekbe, majd tegyük fel főni a keményítővel elkevert vízben, amit ha szükséges, édesíthetünk. Pár perc alatt besűrűsödik! Merjük a pudingok tetejére, ha langyosra hűltek, tegyük be a hűtőbe!

Kategória: