Jelenlegi hely

Marhapörkölt

Marhapörkölt
Nem, nem az én érdemem. A pörit a férjem főzte, én meg a lelkes kukta, és fotós voltam :D
Hozzávalók: 

5 kg marhalábszár felkockázva
1 kg vöröshagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 kis kanál örölt kömény
60 dkg. zöldpaprika

1 db  csípős paprika
30 dkg paradicsom

4 ek őrölt pirospaprika
2 dl száraz vörösbor

Elkészítés: 

A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam. A sült szalonnát kivettem, és a zsírhoz hozzáadtam a darabolt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kicsit kipattogtattam.
A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.  A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett. Kevés vizet öntöttem alá (nehogy odakapja) és többszöri keverés mellett megvártam, amíg levet ereszt, majd megsóztam és hozzá öntöttem a vörösbort. A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva. Ezután 3 órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt lét időnként pótolva.  Mikor már majdnem megfőtt, kozzákevertem a paprikát.. Rövid rotyogtatás után kész volt a pörkölt. 

Kategória: