Jelenlegi hely

Spárgakrémleves

Spárgakrémleves
Első próbálkozás, a spárga felhasználására. Sajnálom, hogy eddig nem fogyasztottuk. Nagyon finom, és egészséges. Gyorsan elkészül.
Hozzávalók: 
  • 50 dkg spárga 
  • 1 közepes édesburgonya, Nem paleoban burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kókuszzsír, Nem paleoban 4 dkg vaj
  • kevés ételízesítő
  • őrölt fehérbors
  • kókusztejszín Nem paleoban tejszín
Elkészítés: 

A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A kókuszzsírt felhevítem, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, beleteszem a spárga szárát és a édesburgonyát, felengedem annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, puhára főzöm. A levest a zöldségekkel összeturmixolom. Újraforralom, felengedem annyi vízzel, amilyen sűrűségű levest szeretnék, beledobom a spárgák félretett gyenge fejrészét, kb. 5 percig főzöm, hogy kicsit roppanós maradjon, ízesítem a ételízesítővel, borssal, hozzáadom a tejszínt, de már nem forralom,  majd tálalom.

Kategória: 
Kategória_2: