Jelenlegi hely

Műzli szelet - házilag

Műzli szelet - házilag
Hozzávalók: 

10 dkg zabpehely

1 db alma

1 ek nyírfacukor

5 dkg aszalt szilva

1 ek olajos mag (mogyoró, dió, mandula)

Elkészítés: 

A zabpelyhet egy tálba tesszük, és összekeverjük a lereszelt almával. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és az almás keverékhez adjuk. A nyírfacukrot és az olajos magvakat is beleszórjuk a keverékbe, elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket és kézzel vagy vizes késsel kb. 5 mm vastagra lapítjuk. 170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt felszeleteljük.

Kategória: 
Kategória_2: