Jelenlegi hely

Gyümölcsleves

Gyümölcsleves
Évszaknak, fagyasztóládámnak, kertemnek köszönhetően ritkán készítek ugyanolyan gyümölcslevest. Véleményem szerint egy gyümölcsleves akkor a legfinomabb, ha sokféle gyümölcsből van, ez csak alma-szilva, de jó lett az összhatás.
Hozzávalók: 
  • 4 db alma
  • kb 20 dkg fagyasztott, magozott szilva
  • cukor/eritrit
  • fél rúd fahéj
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 1 ek kukoricakeményítő (GM)
  • 2 dl tej/tejszín
Elkészítés: 

Az almákat megpucolom, apró kockákra vágom és a fagyos szilvával együtt felteszem főni egy kb 3 literes fazékban. Ízesítem fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral/édesítővel. Közben a kukoricakeményítőt kb. 2 dl tejben csomómentesre keverem, és a felforrt (nem főzöm a levest, csak annyi ideig, hoamíg a keményítővel összerottyan) leveshez adom. Összeforralom. Télen langyosan-melegen, nyáron jégbe hűtve tálalom.

Kategória: