Jelenlegi hely

Brokkoli leves

Brokkoli leves
Nem használok a krémlevesekhez lisztet, elönyben részesítem a tejszínt, illetve a növényi "tejszíneket".
Hozzávalók: 

2 db burgonya

2 szál sárgarépa

2 ek szőlőmagolaj

1 l csontleves

1 fej brokkoli vagy fél kg fagyasztott brokkoli

bors

szerecsendió

2 dl tejszín/kókusztejszín

15 dkg füstölt kolbász

petrezselyemzöld

Elkészítés: 

A megtisztított burgonyát és a répákat kockára vágjuk, a felhevített olajon  megfuttatjuk, ráöntjük a forró csontlevest, ha krumpli és a répa majdnem puha hozzáadjuk a brokkolit is. Végül  a tejszínt egy kevés forró levessel elkeverjük (hőkiegyenlítés) és óvatosan beleöntjük a levesbe. Ha szükséges még fűszerezzük. Nyársra tűzött sült kolbász karikákkal kínáljuk!

Kategória: