Jelenlegi hely

Vargabéles torta

Vargabéles torta
Tartalmasabb leves után könnyű főétel.
Hozzávalók: 
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg GM makaróni tészta
  • 1 cs rizslap
  • 6 db tojássárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg aszaltszilva/mazsola
  • 5 dkg eritrit
  • 1 csomag vaníliás nyírfacukor
  • Tetejére:
  • 6 db tojás habja
  • 20 dkg porcukor
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojás
Elkészítés: 

A makaróni tésztát enyhén sós vízben fog keményre főzzük, majd elkészítjük a tölteléket: a túrót összekeverjük a tejföllel, tojások sárgájával, az eritrittel, a citrom héjával, a vaníliás cukorral, és az aszalt gyümölccsel, hozzákeverjük, a megfőtt, hideg vízzel leöblített, lehűtött tésztát. A kerek rizslapok következnek: tortakarikát a tepsibe tesszük, a tortakarika aljára 4 db kerek rizslapot helyezünk úgy, hogy kissé fedjék egymást,  előzőleg 1 mp-re hideg vízbe mártunk azokat.

3 db kerek  rizslapot mártunk egy-egy pillanatra vízbe, és úgy helyezzük őket egymásra, hogy kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a töltelék egy részét és feltekerjük, mint a rétest.Óvatosan a tortakarikába helyezzük, és addig folytatjuk a roládok töltését, tortaformába pakolását, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha marad töltelék azt a roládok tetejére kenhetjük.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ez idő alatt a tojások fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verjük, csillagcsöves zsákba töltjük, és feldíszítjük vele a tortát. Pár percre visszatesszük a sütőbe, és forrón tálaljuk. 

Kategória: