Jelenlegi hely

Vargabéles torta

Vargabéles torta
Tartalmasabb leves után könnyű főétel.
Hozzávalók: 

50 dkg túró

20 dkg GM makaróni tészta

1 cs rizslap

6 db tojássárgája

1/2 citrom reszelt héja

1 dl tejföl

10 dkg aszaltszilva/mazsola

5 dkg eritrit

1 csomag vaníliás nyírfacukor

Tetejére:

6 db tojás habja

20 dkg porcukor

A lekenéshez:

1 db tojás

Elkészítés: 

A makaróni tésztát enyhén sós vízben fog keményre főzzük, majd elkészítjük a tölteléket: a túrót összekeverjük a tejföllel, tojások sárgájával, az eritrittel, a citrom héjával, a vaníliás cukorral, és az aszalt gyümölccsel, hozzákeverjük, a megfőtt, hideg vízzel leöblített, lehűtött tésztát. A kerek rizslapok következnek: tortakarikát a tepsibe tesszük, a tortakarika aljára 4 db kerek rizslapot helyezünk úgy, hogy kissé fedjék egymást,  előzőleg 1 mp-re hideg vízbe mártunk azokat.

3 db kerek  rizslapot mártunk egy-egy pillanatra vízbe, és úgy helyezzük őket egymásra, hogy kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a töltelék egy részét és feltekerjük, mint a rétest.Óvatosan a tortakarikába helyezzük, és addig folytatjuk a roládok töltését, tortaformába pakolását, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha marad töltelék azt a roládok tetejére kenhetjük.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ez idő alatt a tojások fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verjük, csillagcsöves zsákba töltjük, és feldíszítjük vele a tortát. Pár percre visszatesszük a sütőbe, és forrón tálaljuk. 

Kategória: