Jelenlegi hely

Dubarry tengeri halfilé

Dubarry tengeri halfilé
Hozzávalók: 

1 kg tengeri halfilé

kb 50 dkg mirelitt brokkoli/karfiol

2 ek szőlőmagolaj

5 dkg vaj

2 ek rizsliszt

3 dl tej

reszelt szerecsendió

őrölt bors

kb 15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítés: 

A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.

A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.

Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a brokkolit. Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is. Megszórom reszelt sajttal. Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára sütöm.

Kategória: