Jelenlegi hely

Polenta

Polenta
Én már unom a rizs-krumpli köretvariációkat, így elkészítettem a polentát. Tej-, cukor-, szója-, gluténmentes. Szerintem egy csésza teával, akár vacsora is lehet.
Hozzávalók: 
1 liter víz
30 g kókuszzsír
fél tk só
22 dkg kukoricadara
Elkészítés: 
Felforraljuk a vizet, amie beletettük a kókuszzsírt és a sót, ha forr belekeverjük a kukoricadarát. Sűrűre főzzük (kb 3 perc), egy őzgerincformát alufoliával kibélelünk és belesimítjuk a masszát. 2 órára, vagy akár egy éjszakára hűvös helyre tesszük. Felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben (vagy grill sütőben), grillezzük. Akár serpenyőben is süthető, kevés zsiradékon.
Frissen kínáljuk, elsősorban fehér húsok mellé, de önmagában egy csésze teával, vaxsora is lehet.
Kategória: