Jelenlegi hely

Sziciliai csirkeragu leves

Sziciliai csirkeragu  leves
"Örömmel értesítjük, hogy a Bonduelle Nagy Levesválasztó játékán az Ön Szicíliai csirkeraguleves elnevezésű receptje lett az ország levese és ezzel Ön megnyerte a játék fődíját, a 350.000 Ft értékű Electrolux csomagot."
Hozzávalók: 
20 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
1 liter csirkehús alaplé
1 fej öröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db zellerszár
2 db babérlevél
1 tk  oregano
1 tk bazsalikom
1 mk  chili paprika
1⁄2 csokor petrezselyem
1 doboz sűrített paradicsom (Arany Fácán)
1 doboz fehér bab konzerv (Bondelle)
15 dkg GM makaróni tészta

ízlés szerint só

ízlés szerint bors
2 ek olivaolaj/szőlőmagolj
Elkészítés: 

Az olívaolajon megpirítjuk  a csirkehús felületét minden oldaláról, majd kiszedjük a serpenyőből. A sárggarépát tisztítsuk meg, szeljük julienne-re, a zellerszárat is tisztítsuk, mossuk meg, a vöröshagymát pucoljuk  meg, és vágjuk apró kockákra. Pirítsuk pár percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, vagy amíg a répa majdnem puha lesz. Adjuk  hozzá a húst. Öntsük rá a sűrített paradicsomot. Keverjük  össze, majd öntsük  fel a húslével. Adjuk  hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk  hozzá a tésztát is és addig  főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Öntsük bele a babot, és forraljuk össze.

Kategória: