Jelenlegi hely

Hamburger

Hamburger, ahogy én készítem
Én így készítem. Több kísérlet előzte meg, míg eljutottunk a már-már tökéletesig. Mi így szeretjük.
Hozzávalók: 

40 dkg Mester kenyérliszt
1 cs. szárított élesztő
1 tk cukor
1 tk só
2,5 dl  joghurt
kb. 1 dl  tej
1 ek szőlőmagolaj
Kenéshez: 1 db tojás

A szőráshoz: lenmag/szezámmag

A húspogácsához:
50 dkg darált marhahús/esetleg sertés
1 fej hagyma

őrölt bors
2 ek mustár
3-4 ek paradicsompüré
1 db tojás

Továbbá:
mustár
ketchap
saláta
paradicsom
paprika
uborka
 

Elkészítés: 
Az élesztőt feloldjuk a langyos  tejben, amibe előzőleg a cukrot is feloldottuk. A lisztet és sót tálba tesszük, ha kicsit felfutott, hozzáöntjük az élesztős keveréket, hozzáütjük a tojást, ráöntjük a joghurtot és dagasztani kezdjük. Mikor egynemű a tészta, hozzáadjuk a szőlőmagolajat és fényes tésztát dagasztunk. A tészta lágy lesz, de olajos kézzel formázható, a formáját a tepsiben megtartja.
8 zsemlét formáztam olajos kézzel és egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam, fél órát letakarva kelni hagytam. Mielőtt a sütőbe tettem volna, lekentem tojással és megszórtam szezámmaggal.180 fokos  sütőben  25 percet sütjük.
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét. A masszát összegyúrjuk 8 pogácsát formázunk belőle. Egy teflon serpenyőt kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás: a bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és salátával, hagymával, paradicsommal stb töltjük.
Kategória: