Jelenlegi hely

Gyömbéres mézes keksz

Gyömbéres mézes keksz
Lehetett volna tovább bonyolítani, pl csokiba mártani, esetleg lekvárral tölteni, de ezt ilyen kis egyszerű "Öt órai teasüteménynek" szántam.
Hozzávalók: 

8 dkg kókuszliszt

8 dkg tápióka keményítő

8 dkg szezámliszt

8 dkg darált dió

7 g konjacliszt

1 mk szódabikarbóna

2 tk őrölt gyömbér

12 dkg méz/mézhelyettesítő cukorbetegeknek/agavé szirup

1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás

8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír

Elkészítés: 
 

Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük. Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára. A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük, és , fél cm vastagságra nyújtjuk. Kb 2-2,5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, sütipecséttel mintát nyomunk rájuk.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db keksz, lesz belőle.

 
 

 

 

 

 

Kategória: 
Kategória_2: