Jelenlegi hely

Töltött káposzta, a sütőből

Töltött káposzta, a sütőből
"Gratulálni szeretnénk, ugyanis Ön az egyik szerencsés, akit a játékunkban a zsűrink beválasztott az 5 legjobb közé és így megnyerte az egyik Horváth Rozi csomagot, ami tartalmaz egy szakácskönyvet, illetve Horváth Rozi fűszereket."
Hozzávalók: 

A töltelékhez:
1 kg darálthús (akár baromfi is lehet)

bors/borsikafű
pirospaprika
fokhagyma
1 fej vöröshagyma
30 dkg barnarizs/hajdina
Továbbá:
1 fej savanyú káposzta
1 kg savanyú aprókáposzta
pirospaprika
tejföl (zsírszegény)
füstölt kolbász (el is maradhat)

Elkészítés: 

Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Összegyúrjuk. A lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket. A megmaradt káposztaleveleket (ha van) feldaraboljuk, és egy magasfalú tepsi aljára halmozzuk, a  füstölt kolbásszal  együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, a maradék savanyú aprókáposztával betakarjuk,  majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére szórjuk a pirospaprikát is. Rátesszük a tepsi fedelét, vagy alufóliával letakarjuk, és puhára főzzük. Érdemes közepes hőfokot választani, kb 160 fokot, és kb másfél óra alatt készre főzzük. Érdemes egyszer-kétszer ránézni, mert elképzelhető, hogy a vizet pótolni kell. Szoktak rántást készíteni rá, én annélkül készítem. Tejföllel tálaljuk.

Kategória: