Jelenlegi hely

Céklás muffin

Céklás muffin
Hozzávalók: 
40 dkg cékla
25 dkg rizsliszt
fél cs sütőpor
4 ek kakaópor
10 dkg eritrit
2 db tojás
1 dl szőlőmagolaj
1 dl tej
Díszítés: 25 dkg vaj
20 dkg porcukor/nyírfaporcukor
1 ek kakaópor
Elkészítés: 

A céklákat alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és a sütőben kb. 200 fokon 1-1,5 órát sütjük. A kihűlt céklákat megpucoljuk, robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük: liszt, kakaópor, sütőpor, porcukor. Hozzáadjuk a céklát, tojásokat kissé felverve, olajat, tejet. Lazán kikeverjük a tésztát. Muffinformákba töltjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet, robotgép segítségével habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport is. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük a muffinokat.

Kategória: