Jelenlegi hely

Máglyarakás

Máglyarakás
A nagy klasszikus, gluténmentesen.
Hozzávalók: 

6-8 db GM kifli

6 db tojás

fél l tej

3 dkg vaj

fél kg alma (tisztítva)

fahéj (opcionális)

mazsola (opcionális)

6 ek baracklekvár

Elkészítés: 

A kifliket szeletekre vágjuk, és vajazott tepsibe rakosgatjuk.  A tejet homogénre keverjük a tojássárgájával és ezt ráöntjük a szeletelt kiflire. Az almát megpucoljuk, vékonyra felszeljük, és a kiflis rétegre helyezzük. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb 20-25 percig sütjük. Eközben a tojások habját keményre verjük, majd hozzáadjuk a baracklekvárt is. Az almás réteg tetejére simitjuk, és visszatoljuk a sütőbe. Még kb 10 percig sütjük. Kockára szelve tálaljuk. Tartalmasabb leves után kitűnő főétel.

Kategória: