Jelenlegi hely

Rizsfelfújt

Rizsfelfújt
Rég készítettem, ideje volt elővenni, a jó öreg receptet.
Hozzávalók: 

30 dkg rizs

1l  tej

2,d dl  víz

1 csipet só

10 dkg eritrit

1 db citrom reszelt héja

1 tk vanília eszencia

1 maréknyi aszalt szilva

6 db tojássárgája

6 db tojásfehérje

1 ek rizsliszt

 

Elkészítés: 

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, addig főzzük, amig az összes vizet magába nem szívta. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet . Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg majdnem az összes tejet magába szívta, ekkor elzárom alatta a tüzet hozzáadom a citromhéjat, az eritritet, az apróra vágott aszalt szilvát, és lefedem. Ha a tejberizs langyosra hűlt, egy nagy tálba szedem. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojások sárgáját is, belekeverjük az 1 evőkanál rizslisztet,   végül a tojásos masszát a tejberizsbe forgatjuk.
Vajazott tepsibe (kb 20x25), öntjük a masszát és 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.

Tálalhatjuk: lekvárral, porcukorral megszórva, szörppel, csokiöntettel.

Kategória: