Jelenlegi hely

Hajdina saláta

Hajdina saláta
Nyereményem része volt, a hajdina. A a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Ásványi anyagokban gazdag: kálcium, magnézium, vas, réz, cink tartalma különösen magas.
Hozzávalók: 

40 dkg hajdina

4 dl víz

1 csipet só

4 evőkanál tökmagolaj

2 db Kaliforniai paprika

1 csokor petrezselyem

1 tk oreganó/friss oreganó levelek

1 fej saláta

Elkészítés: 

A vizet a sóval felforraljuk, majd egy jó zárható edényben az előzetesen leöblített hajdinára öntjük. Az edényt lezárjuk,  és egy éjszakára állni hagyjuk. Reggelre puha, pergő, fogyasztható hajdina szemeket kapunk. Meglocsoljuk a tökmagolajjal, és alaposan átforgatjuk benne. A petrezselyem leveleket és az oreganót apróra vágjuk, és a hajdinához keverjük. A paprikákat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és ezek hozzáadásával fejezzük be a salátánkat.   Friss fejessalátával tálaljuk.
Önmagában vacsoraétel, de sült húsok mellé köret is lehet.

Kategória: 
Kategória_2: