Jelenlegi hely

Tiramisu, a nyári

Tiramisu, a nyári
Mondhatnám, hogy ez amolyan nyári verzió, olyankor nem szívesen használok nyers tojást... Tudom ez így nem az igazi, de finom!
Hozzávalók: 

5 db tojás

5 ek rizsliszt

5 ek eritrit/cukor

Krémhez:

25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)

2,5 dl Hulala/tejszín

1 dl feketekávé

eritrit

1-2 ek mandula likőr, vagy 0,5 üveg mandula aroma (színtelen)

Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük keményre, majd hozzáadjuk az eritritet. Ha szép fényes, akkor a tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. Óvatosan belekeverjük a lisztet is.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük kb. 10 percig.

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, ha Hulalával dolgoztunk nem kell bele, majd  a mascarponét is.

A kisült piskótát felcsíkozzuk és tepsibe, jénaiba rakjuk úgy, hogy kis hézagok maradjanak közöttük. Meglocsoljuk a kávéval, majd a krém 1/3-át rákanalazzuk. Ismét piskóta csíkokat teszünk, meglocsoljuk ezt is kávéval, majd krémet kenünk rá.

Addig folytatjuk, amíg el nem fogy minden, de arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképp krém kerüljön! Kakaóporral megszórjuk, majd pár óra hűtés után tálaljuk!

Kategória_2: