Jelenlegi hely

Töltött paprika

Töltött paprika
Nagy favorit, szerencsére sok paprikám termett, így télire is jutott.
Hozzávalók: 

70 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs
só, bors, cukor
1 szál zellerlevél
1 fej hagyma
1 l sűrített paradicsom
8 db TV paprika
rizsliszt a habaráshoz (Kb 2-3 ek)

Elkészítés: 

A rizst sós vízben félkeményre főzzük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható). A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd  a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és az üregbe töltjük a hústölteléket. Egy lábasban sós vizet forralunk, a megtöltött paprikákat beletesszük  és 15 percig főzzük lassú tűzön. Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a hagymát és a zellerlevelet is, ezeket tálalás előtt kidobjuk. A legvégén megkóstolom, és ízlés szerinti cukorral eritrittel édesítem.

A paradicsom mártáshoz, a sűrített paradicsomot a paprika főzőlevével hígítom fel, úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen.

Kategória: