Jelenlegi hely

Citromkrém tekercs

Citromkrém tekercs
Pillanatok alatt elkészül!
Hozzávalók: 
  • 4 db tojás
  • 4 ek rizsliszt
  • 4 ek eritrit
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 4 lap zselatin
  • 1 ek eritrit
  • 1 csomag vaniliás cukor
Elkészítés: 

A tojások fehérjét habbá verjük hozzáadjuk a cukrot ezzel tovább verjük, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is. Sütőpapírral borított sütőlemezre kenjük a piskótát majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük (kb 10 perc). A sütőpapírt lehúzzuk róla és tiszta konyharuhába göngyöljük. A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és az eritrittel együtt lábosba tesszük. Kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint, és hűvös helyre állítjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habba keverjük. A piskótát kigöngyöljük. Megkenjük a citromkrémmel, feltekerjük, kissé összenyomjuk, majd hűvös helyre állítjuk. Porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük.

Kategória_2: