Jelenlegi hely

Meggymártás, sült csirkével

Meggymártás, sült csirkével
Hozzávalók: 

40 dkg meggy (magozott)

5 szem szegfűszeg

fél rúd fahéj

1 cs vaníliás pudingpor

1 csipet só

2 dl kókusztejszín/tejszín

8 dl víz

eritrit

 

 

Elkészítés: 

A meggyet egy lábasba öntjük hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, felöntjük a vízzel, sóval, cukorral ízesítjük. Amikor felforr, hozzáadjuk a tejszínben elkevert pudingport, kevés forró levet szedünk rá, majd az egészet ráöntjük a főtt meggyre. Összeforraljuk.

A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük, és előszőr fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül pár percig grillezzük.

Szerintem jó párosítás a meggymártás és a sült csirkecomb.

Kategória: