Jelenlegi hely

Hamis kaprós túrós

Hamis kaprós túrós
Nos, a muffinba elhasználtam a kaprot, az full kapros lett, ebbe viszont nem maradt. A gyerekek nem bánták!
Hozzávalók: 
  • a tésztához:
  • 25 dkg bármilyen GM kenyér liszt
  • 2 db  tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1,3 dl tej
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 2,5 dkg zsír
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2  db tojásfehérje
  • 1 csokor friss kapor (nah ez kimaradt)
  • 5 dkg eritrit
  •  csipet só
  • a tetejére:
  • 3 dl tejföl
  • 1  db tojás
Elkészítés: 

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd  kinyújtjuk. Kb 26 cm átmérőjű tortaformát  kibéleljük vele, és erre tesszük a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, és újabb 25-30 percig kelesztjük.
Ezután tejfölös-tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és ezután felszeleteljük.
Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.

Kategória: 
Kategória_2: