Jelenlegi hely

Hamis kaprós túrós

Hamis kaprós túrós
Nos, a muffinba elhasználtam a kaprot, az full kapros lett, ebbe viszont nem maradt. A gyerekek nem bánták!
Hozzávalók: 

a tésztához:

25 dkg bármilyen GM kenyér liszt

2 db  tojássárgája

5 dkg cukor

1,3 dl tej

1 cs. szárított élesztő

2,5 dkg zsír

a töltelékhez:

50 dkg túró

2  db tojásfehérje

1 csokor friss kapor (nah ez kimaradt)

5 dkg eritrit

 csipet só

a tetejére:

3 dl tejföl

1  db tojás

Elkészítés: 

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd  kinyújtjuk. Kb 26 cm átmérőjű tortaformát  kibéleljük vele, és erre tesszük a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, és újabb 25-30 percig kelesztjük.
Ezután tejfölös-tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és ezután felszeleteljük.
Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.

Kategória: 
Kategória_2: