Jelenlegi hely

Diós kölesfelfújt

Diós kölesfelfújt
Hozzávalók: 
  • 25 dkg köles
  • 10 dkg darált dió
  • 1 liter tej/rizstej
  • 6 db tojás
  • 5 ek eritrit
  • vaníliakivonat (opcionális)
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja (opcionális)
  • mazsola (opcionális)
  • A tetejére: Csoki puding
Elkészítés: 

A kókuszos kölesfelfújt adta az ötletet.
A  kölest felöntjük tejjel és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. A tojások sárgáit habosra keverjük az eritrittel, amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk a darált diót, a vaníliakivonatot, a megmosott és szárazra törölt citrom reszelt héját és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük, majd a tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített, 150°C-os sütőben kb. 1 órán át sütjük. Végül csoki pudinggal kínáljuk.

Kategória_2: