Jelenlegi hely

Keksztekercs torta

Keksztekercs torta
Szülinapi torta volt, mert nem volt energiám sütni. (Kekszet még előzetesen sütöttem).
Hozzávalók: 

A tésztához: 60 dkg rizslisztes háztartási keksz  darálva
10 dkg  cukrozatlan kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál rum
kb. 3-4 dl tej
A krémhez: 3 dl tej
20 dkg nyírfa porcukor
1 csomag GM vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez: 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: 

Előszőr elkészítjük a krémet: a tejben sűrűre főzzük a pudingport, ha kihült, hozzáadjuk a habosra kevert nyírfaporcukor-vaj elegyét, és robotgéppel kihabosítjuk, a legvégén a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, és összeforgatjuk azzal is.
Összekeverjük a darált kekszet, a kakaóport, a vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát 4 részre osztjuk, 2 alufólia lap között kerek lapokat nyújtunk.
Tortatálra helyezzük az első kinyújtott lapot, erre halmozzuk a krém 1/3-át, majd ismét tészta, krém jön, legfelülre tészta kerüljön. A krémből pár evőkanálnyit tegyünk félre a díszítéshez. Érdemes 1-2 órára hűtőbe helyezni. Ha szükséges a tortát, egy éles késsel kör formára igazítjuk (Én egy picivel kisebb fedőt rátettem, és a fedő mentén körbe vágtam.)
A félretett krémmel díszítjük, illetve az oldalát tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
10 szeletes torta lett!

Kategória: 
Kategória_2: