Jelenlegi hely

Tűzdelt marha

Tűzdelt marha
Az eredeti recept vadászoktól származik, vadnyúlra.
Hozzávalók: 

Kb 1-1,2 kg marhacomb
4 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl (Paleoban totu krém)
10 dkg füstölt szalonna

1 tk. tárkony
citrom
Köret: GM tészta (Paleo tészta)

Elkészítés: 

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hús szeletekbe "zsebeket" vágunk, és ebbe helyezünk 1-2 darabka szalonnát és fokhagymát.
A maradék szalonnát kisütjük. A zsíron fehéredésig sütjük a húsokat, ha van maradék fokhagyma azt is rádobjuk. A tejfölt is hozzáadjuk és annyi vízzel, hogy ellepje felengedjük. Sóval, tárkonnyal ízesítjük és takaréklángon puhára pároljuk. (kb 2 óra). A főzés befejezése előtt pár perccel citrom darabkákat dobunk bele, összeforraljuk.
Tészta köret illik hozzá. Tálaláskor kínáljunk mellé citromkarikát, vagy citromlevet.

Kategória: 
Kategória_2: