Jelenlegi hely

Kráter szelet

Kráter szelet
Gyorsan elkészül!
Hozzávalók: 

A pudinghoz:

9 dl tej

1 tasak vaníliás pudingpor (GM)

1 tasak puncs pudingpor (GM)

4 ek eritrit

A tésztához:

5 db tojás

20 dkg kókuszvirág cukor/eritrit

1 cs vaníliás cukor

1 dl tej

1 dl szőlőmagolaj

2 ek kakaópor

25 dkg rizsliszt

1 cs sütőpor

A mázhoz:

375 g tejföl

4 ek eritrit

1 cs vaníliás cukor

A tetejére: 5 dkg olvasztott csoki

Elkészítés: 

A vaníliás pudingport megfőzöm a tej felével, és  2 ek eritrittel. Megvárom míg kihűl. A puncs pudingport megfőzöm a tej másik felével és 2 ek eritrittel. Megvárom míg kihűl. A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába. Egy 25x34 cm-es tepsibe sütőpapírt fektettem. A masszát beleöntöm a tepsibe. A kihűlt pudingot apránként belekanalazom, előbb a puncsost, majd a vaníliásat is. Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm. Tűpróba! A mázhoz a tejfölt, az eritrittel és a vaníliás cukorral kikeverem. Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még. Ha kisült, kihűtöm, és csokival meglocsolhatom, nálam ez most elmaradt, élvezeti értékén mit sem rontva.

Kategória: