Jelenlegi hely

Ananász bolé

Ananász bolé
Szilveszterre készült, de bármilyen más alkalomra is készülhet.
Hozzávalók: 

1 üveg édes fehérbor

2 dl vodka

2 doboz ananász konzerv

10 dkg mazsola

1 dl rum

szegfűszeg

1 db citrom

1 db narancs

fahéj

1 üveg édes fehér pezsgő

Elkészítés: 

A mazsolát beáztatjuk a rumba, érdemes legalább 1-2 órát állni hagyni, hogy jól megszívja magát.

Egy bólés tálba öntjük a bort, beleöntjük a darabolt ananász konzerveket, a rumos mazsolát.

A fűszereket kevés vízben felforraljuk, leszűrjük, kihűtjük és a tálba öntjük.

A citromnak a héját lereszeljük, a levét kifacsrjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk.

Tálaláskor felöntjük a pezsgővel és narancskarikát kínálunk hozzá.

Kategória: