Jelenlegi hely

Kiskosárka - paleo

Kiskosárka - paleo
Még tavaly Húsvétra készült, akkoriban még a paleo irányzat nem foglalkoztatott, mindössze gluténmentesnek kellett lenni a sütinek, így kedves paleo diétán lévő olvasoim nézzétek el nekem, azt a kis "bakit".
Hozzávalók: 

45 dkg gesztenyeliszt

25 dkg zsír

4 tojássárgája

pici só

Töltelék

20 dkg darált dió

15 dkg porrá őrölt eritrit

4 db tojásfehérje

2 ek baracklekvár (cukor nélkül eltett házi)

meggy

Továbbá: díszítő cukor (paleoban cukor nélküli, ill el is maradhat)

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk, cukrot nem kell tenni bele, mert a gesztenyeliszt édeskés, illetve a töltelék is édes. Hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porrá őrölt eritritet, majd a lekvárt. Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót.
A kosarakat tésztával "kibéleljük", (én a tésztát kinyújtottam, majd nagyobb pogácsa szaggatóval köröket szúrtam ki, ezzel béleltem ki, így gyorsan haladtam) egy-két szem magozott meggyet teszünk a közepébe. Megtöltjük a krémmel, és 180 fokon 25 percig sütjük.

Kategória: 
Kategória_2: